Geoteknik

Sætningsskader

Tegn på sætningsskader: Det skal du være opmærksom på

Revner i fundament eller revner i murværk: Dette er blot nogle af de alarmerende tegn på sætningsskader. Sætningsskader viser sig ofte som gennemgående revner i bygningen – disse opstår ofte i fundamentet, gulvet og murværket.

Sætningsskader opstår ofte som følge af bevægelser pga. manglende bæreevne i jorden under bygningen. Hvis jorden ikke kan bære bygningsvægten korrekt, kan det føre til forskellige grader af sætning i bygningsstrukturen. Sætningsskader kan være særligt udtalte indendørs, hvorfor det er vigtigt, at du slår alarm ved det mindste tegn. Sætningsskader er en klar indikator på, at fundamentet ikke er solidt, eller at bygningen er opført på sætningsgivende jordlag. For at garantere din og bygningens sikkerhed er det således vigtigt at få foretaget skadesundersøgelser ved mistanke om sætningsskader.

Vi er blandt Nordjyllands største uafhængige geotekniske virksomheder og er foretrukken samarbejdspartner for en bred vifte af kunder – skal vi også hjælpe dig?

Professionelle skadesundersøgelser

Som din geotekniker i Jylland forstår vi vigtigheden af at handle hurtigt for at begrænse yderligere sætningsskader. Vores erfarne eksperter vil udføre en vidtfavnende skadesundersøgelse for at fastlægge omfanget af skaden og identificere årsagerne bag. Denne undersøgelse indebærer typisk en kombination af fladenivellement af murværket, boringer og frigravninger af fundamentet, hvor sætningsskaderne er mest og mindst udtalte, så det er muligt at identificere, om det er lokalt eller hele bygningen, der sætter sig.

Ved at forstå jordens sammensætning og bevægelserne af din bygning kan vi skabe et klart overblik over, hvilke dele der er påvirket, og hvordan vi bedst kan afhjælpe problemet.

 

Svenstrup Bane Alle 15
9230 Svenstrup J
CVR-nr.: 36943815